Wordt bewust van jezelf

Workshop lichaamsbewustwording

De meeste mensen lopen rond zonder zich bewust te zijn van wat er in hun lichaam gebeurt. We functioneren op de automatische piloot en zijn alleen bezig met ‘hoofdzaken’. Wij zijn het contact met ons lichaam kwijtgeraakt en zijn er dus ook niet meer bewust van wat ons lichaam ons wil vertellen. Ons lichaam vertelt ons exact hoe het met ons gaat, alleen herkennen wij de signalen niet (meer). Door onze focus op ‘hoofdzaken’ missen we deze vaak. Zo kan het gebeuren dat we (pijn) klachten ontwikkelen of dat we opgebrand  raken.

In deze interactieve workshop ga je bewust worden wat er in je lichaam gebeurt. Er is aandacht voor al onze zintuigen. Ben je je bewust wat je hoort, wat je ziet  wat je proeft? En vooral ook, ben je je bewust wat je voelt? Vanuit je omgeving, maar zeker vanuit je lichaam? Hoe is het bijvoorbeeld met je ademhaling gesteld? Ben jij er  bewust van hoe je ademt en wat er dan precies gebeurt in je lichaam? Ook besteden we aandacht aan houding en spierspanning. Hoe voelt het als een spier gespannen is? En wat kun je er aan doen om te zorgen dat een spier niet onnodig spanning gaat vasthouden?  En je ontdekt wat de invloed van (onderdrukte) emoties hierin is. Door deze inzichten lukt het je veel beter de signalen uit jou eigen lichaam te herkennen en weet je ook wat je er zelf mee kunt doen. Je leert hierdoor jezelf beter kennen. Je wordt de betere versie van jezelf doordat je beter in staat bent de stress uit je lichaam te elimineren. Kortom, deze workshop is een must voor iedereen die zijn eigen lichaam en emoties beter wil leren kennen en als een betere versie van zichzelf de deur uit wil lopen.

De workshop biedt plaats voor maximaal 8 personen, er is dus genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. De workshop duurt 2 uur en wordt een aantal keer per jaar aangeboden, maar kan ook op afspraak worden geboekt. Het is mogelijk met grotere groepen deze workshop te boeken. Locatie en groepsgrootte in overleg. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk individuele lichaamsgerichte coaching te doen, waarbij we werken met dezelfde principes. Uiteraard gelden hier andere tarieven. De individuele lichaamsgerichte coaching is ook onderdeel van alle trajecten van ESTA Health