Terug naar je oorspronkelijk gezondheid

ESTA Health kent de weg naar een pijnvrij leven

Met slechts één druk op de knop van onze smart Phone of I-pad kunnen we die al terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Bij het lichaam ligt dat veel ingewikkelder, maar Jannita Koelewijn kan het. Dankzij haar TriggerpointReset technieken, coaching en kennis van de relatie tussen lichaam, ziel en geest, drukt zij precies op de juiste knoppen. Zo zet ze haar klanten terug naar de tijd voordat die constante en allesbeheersende pijn begon en hielp ze al vele van chronische pijnklachten en gezondheidsproblemen af.

Het woord holistisch heeft uitleg nodig merkt Jannita steeds weer wanneer ze vertelt dat ze haar klanten op een holistische manier helpt. “Mensen vinden het vaak zweverig, maar dat is het helemaal niet. Holistisch betekent letterlijk: heel. Het slaat op alles wat ons gegeven is.” Steeds weer wordt ze bevestigd in de waarde van de holistische genezingsweg. Want, zegt ze, we zijn de verbinding tussen lichaam, ziel en geest kwijtgeraakt. “Daardoor zijn we vergeten dat het lichaam precies vertelt wat er in de ziel speelt. Juist omdat die zaken verbonden zijn, zijn échte oplossingen eigenlijk altijd holistisch van aard.”

Lichaam is de boodschapper van de ziel

Op basis van haar omvangrijke en gedegen wetenschappelijke kennis, haar uitgebreide ervaring en ontwikkelde intuïtie kan Jannita die lichaamssignalen heel precies lezen. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt ze dat de weg van genezing die ze met haar klanten gaat tevens een weg naar meer lichaamsbewustwording is. De klant komt dus niet alleen van pijnklachten af maar leert ook het eigen lichaam beter te lezen. Dat is een boeiend traject, vertelt Jannita. Het begint met een persoonlijk adviesgesprek van ongeveer een uur. “Daarin kijk ik of het klikt en of de potentiële klant bereid is om anders naar de eigen klachten te kijken. Pas als ik denk: dit zou kunnen werken want de ander begrijpt wat mijn behandeling inhoudt, ga ik in zee. Het is heel simpel: ik wil resultaat behalen voor mijn klanten. Ik ben er niet op uit om iemand iets te verkopen.”

De klant kan kiezen voor pijnvrij trajecten of losse individuele lichaamsgerichte therapieën. “Willen mensen gegarandeerd pijnvrij zijn na mijn behandeling, dan is een intensief traject van drie maanden vaak de beste optie. Daarmee hielp ik al verschillende klanten met jarenlange en verergerende pijnklachten. Ze hadden al verschillende therapieën geprobeerd en zelfs al gehoord dat er niets aan hun klacht te doen was. Één klant had huidproblemen, migraine plus nog een hele historie van keelklachten. Maar na afloop van mijn traject was ze pijnvrij.  Weer een andere klant zei me ‘door jouw behandeling heb ik mijn lach weer teruggevonden’. Het is voor mij de belangrijkste drijfveer om dit werk te doen.”

‘Jannita kalmeert fysieke onrust, brengt het lichaam terug bij zichzelf en legt zo de basis om belastende pijnklachten te verdrijven’

Jannita koppelt als fysiotherapeut, lichaamsgericht therapeut en health coach bij ESTA Health haar diepgaande en brede kennis van lichaam en geest aan een nuchtere resultaatgerichtheid. Als ze in haar ruime en lichte behandelruimte over haar services praat, heeft ze het dan ook over haar gereedschapskist. Die kist zit vol met technieken en behandelingen die het fysieke welbevinden van haar klanten naar een hoger niveau tillen. “Ik bied onder meer Triggerpoint Reset technieken aan, waarbij het bindweefsel wordt behandeld. Daarnaast gebruik ik tapping, een soort kloptechnieken, leer ik mijn klanten ademhalingstechnieken en geef ik lichaamsgerichte coaching, waarbij ik samen met de cliënt een stuk lichaamsbewustwording oefen om zo inzicht te krijgen hoe stress en opgeslagen emoties het lichaam beïnvloeden. Ik leer deze stress en emoties te kanaliseren, zodat pijnklachten verdwijnen. Ook geef ik sinds kort ook hartcoherentie training en ook ontspanningsmethoden als holistic pulsing behoren tot de mogelijkheden. Mensen hebben vaak namelijk geen idee hoe alleen al het functioneren van je hart allerlei andere lichaamssystemen fundamenteel beïnvloedt, zoals je ademhaling, je bloeddruk, en daardoor je spijsvertering, doorbloeding en mentale focus.

Kortom; gewoon echt álles.”

ESTA: zijn wie je bent

Net als de medische wetenschap, die ze op de voet volgt, is ook de Bijbel Jannita dierbaar. We leven in een tijd waarin nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen bevestigen wat daarin tweeduizend jaar geleden al werd opgetekend. Jannita wil terug naar het leven zoals dat God het oorspronkelijk heeft bedoeld, zegt ze. “Door zijn leefregels te volgen kunnen we onze gezondheid zo beïnvloeden dat we meer worden zoals dat Hij heeft bedoeld. Bijvoorbeeld over het hart waarvan steeds duidelijker wordt hoe belangrijk dat is voor alle andere systemen in het lichaam. Het staat al in het Bijbelboek Spreuken (4:23).‘Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van leven’.

“Mijn diensten, waaronder de hartcoherentie training, zijn dus vanuit zowel de Bijbel als de wetenschap krachtig onderbouwd. Ik vind het super motiverend dat ik mijn klanten daarmee niet alleen kan helpen om pijnvrij te worden, maar er in elk geval aan kan bijdragen dat ze veel vitaler worden, meer energie hebben en ook meer tot hun dol komen omdat ze beter bij zichzelf blijven.”

Ze heeft niet alleen oog voor de medische basis van haar dienstverlening, maar ook voor de hele mens. Veel lichamelijk leed, besluit ze, heeft voor haar een duidelijk traceerbare geestelijke voedingsbodem. “Ooit hebben we het Griekse denken omarmd en daarmee een dualiteitsdenken dat lichaam en geest scheidt. En dat volledig focust op de geest maar het lichaam negeert. Je ziet dat duizenden jaren later nog steeds doorwerken. De basis van veel gezondheidsproblematiek is dat lichaam, ziel en geest uit verbinding zijn geraakt. Waardoor we de waarheidsgetrouwe boodschappen van ons lichaam niet meer lezen. Juist in deze tijd van stress en spanning, vind ik het cruciaal om de oorzaken van fysieke overbelasting en spanning op te sporen om die vervolgens weg te kunnen nemen. Om mijn klanten terug te helpen naar een gezond en pijnvrij leven vol energie.”

Wil jij ook pijnvrij het leven door?

Neem vrijblijvend contact met mij op.