Breathe in & breathe out

Workshop ademhaling & ontspanning

Onze ademhaling gaat normaalgesproken vanzelf, maar kan verstoord worden door verschillende oorzaken. Stress is er hier de belangrijkste van. Meestal zorgt stress ervoor dat we hoger gaan ademen, de bloeddruk gaat omhoog, onze hartslag stijgt en onze spieren spannen aan. Vaak zijn wij ons daar niet bewust van.. Veel mensen hebben ook niet door dat ze soms hun adem inhouden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de gezondheid. Een ongezonde ademhaling is vaak de oorzaak van veel gezondheidsproblemen zoals spierpijn, hoofdpijn, druk op de borst, vermoeidheid, kortademigheid, maar ook veel spijsverteringsproblemen worden beïnvloed vanuit de ademhaling. Dit proces kunnen we ook bewust omdraaien.

Deze workshop is gericht op deze adembewustwording. Vanuit haar achtergrond als fysiotherapeut zal Jannita deskundig uitleg geven over de theorie van ademhaling. Een stuk anatomie komt aan bod, maar er wordt vooral praktisch gewerkt. Bewustwording van hoe je ademhaling nu is, met aandacht bij je adem zijn. Aanleren hoe je je adem bewust in kunt zetten om tot ontspanning te komen en hoe je in het dagelijks leven op een zo gezond mogelijke en ontspannen manier kunt ademen. Kortom, alles wat je nodig hebt om je adem in te zetten voor een zo gezond mogelijke versie van jezelf!

De workshop is geschikt voor 8 personen maximaal op de locatie Tabakskamp. Er is dus genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. De workshop duurt 2 uur. De workshop wordt meestal 4x per jaar aangeboden, maar kan ook op afspraak worden geboekt. Het is ook mogelijk de workshop met een grotere groep te boeken.. Locatie en groepsgrootte in overleg. Neem contact op voor de mogelijkheden.  De duur en inhoud van de workshop kan desgewenst ook gewijzigd worden, afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Het is ook mogelijk een individuele ademcoachings-sessie te boeken. Uiteraard gelden hier andere tarieven. De individuele adem-coaching is ook onderdeel van alle ESTA Health trajecten.