Lichaamsbewust geeft rust

Categorieën: Health
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Echte rust komt van binnenuit

Online Cursus: Lichaamsbewust geeft rust

Heb jij nog rust in je leven of ben je er net als veel anderen naar op zoek. De huidige maatschappij drijft ons op om harder te werken, meer te bereiken en in alles up-to-date te blijven. Je moet zoveel en er zijn zoveel mensen die een beroep op je doen. Natuurlijk sport je en heb je ook wel wat vrije tijd. Maar inmiddels lijkt die ‘vrije tijd’ opgeslokt door allerlei activiteiten en vele sociale verplichtingen. Doodvermoeiend. We willen rust en gaan er massaal naar op zoek. Maar we hoeven voor rust niet allemaal op een verre exotische vakantie of op retraite in een hutje in de bergen.

De rust waar we zo naar snakken is gelukkig veel dichterbij te vinden, gewoon in onze eigen omgeving. We dragen rust zelfs bij ons, in ons lichaam. We weten alleen niet meer hoe we erbij moeten komen. Je zoektocht naar rust eindigt hier, want dit is precies waar ESTA Health je bij kan helpen. ESTA Health heeft de nieuwe online cursus ontwikkeld: ‘Lichaamsbewust geeft rust’. In het comfort van je eigen huiskamer of kantoor, kun je de rust vinden waar je zo naar verlangt, rust van binnenuit.

Toon meer

Cursus inhoud

Introductie
Uitleg hoe de online cursus 'Lichaamsbewust geeft rust' het beste gevolgd kan worden.

  • Welkom
    00:33
  • Wat houdt deze online cursus in?
    00:00

Adembewustwording en Ademtraining
In deze les ga je leren wat een normale gezonde ademhaling in rust is.

Een gezonde ademhaling in je dagelijks leven
Aan het einde van deze les heb je geleerd wat een gezonde ademhaling in je dagelijkse leven is en kunt die toepassen in je dagelijkse leven.

Omgevingsbewustzijn
Aan het einde van deze les ben je in staat om bewust te zijn van gewaarwordingen vanuit je verschillende zintuigen en deze objectief te benoemen.

Lichaamsbewustzijn
Je gaat je bewust worden van met name de spierspanning in je eigen lichaam en je leert hoe je deze spanning bewust kunt loslaten en zo je lichaam kunt kalmeren en je stresssysteem tot rust kunt brengen.

Emotioneel bewustzijn
Je leert in deze les de basisemoties bij jezelf herkennen en er op een gezonde manier mee om te gaan.

Afsluiting
De afsluiting van de cursus.

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling